יצירת קשר
/
/
/
לא שוכחים ילדים ברכב: כל הכלים למניעת שכחה ברכב

לא שוכחים ילדים ברכב: כל הכלים למניעת שכחה ברכב

שכחת ילדים ברכב היא אחד מגורמי התמותה המזעזעים ביותר. ההבנה שהורה יכול לשכוח את היקר לו מכל בלתי נתפסת על הדעת. ובכל זאת, מדי שנה אנו עדים למקרים של תינוקות ופעוטות הנשכחים ברכב.


איך אפשר לשכוח ילד ברכב?

לפני שנתייחס לכל הפרטים של הדיון הפוליטי, חשוב להבין למה זה בכלל קורה?

בשנת 2016 פרסם פרופ׳ דיוויד דיאמונד, מומחה לפסיכולוגיה ונוירולוגיה מאוניברסיטת דרום פלורידה, מחקר שנתן מענה לשאלה זו. לדברי פרופ' דיאמונד מדובר בכשל בזיכרון האנושי. במוח פועלות במקביל שתי מערכות זיכרון – זיכרון מתוך הרגל וזיכרון עתידי. כאשר משתלט עלינו "הטייס האוטומטי" – הזיכרון מתוך הרגל, אנו עלולים לשכוח פעולות חשובות שתכננו לעשות כמו להוריד את הילד בגן או להוציא אותו מהרכב. מהמחקר של פרופ' דיאמונד עולה כי שכחת ילדים ברכב יכולה לקרות לכל אחד. היא מתרחשת יותר בעת חריגה מהשגרה ומושפעת מעייפות והסחת דעת.

הסכנה, במיוחד במדינות חמות כמו ישראל, היא גדולה. בימים חמים הטמפרטורה ברכב סגור יכולה להגיע ל-70 מעלות צלזיוס, כשעיקר ההתחממות מתרחשת בחצי שעה הראשונה. תינוקות מגיבים במהירות גבוהה יותר ובאופן חמור יותר לחום קיצוני, בשל מבנה גופם. גם בימים שאינם חמים במיוחד, התינוקות נמצאים בסיכון גבוה לפגיעה חמורה ועד מוות. לאור זאת חשוב להבין שלא משאירים ילדים ברכב – אפילו לא לרגע, וגם לא כשהחלונות פתוחים!

מערכת טכנולוגית, חכמה ככל האפשר, אינה מהווה תחליף להתנהלות בטוחה. ברגע שברור כי הגורם לשכחת ילדים ברכב הוא הזיכרון מתוך הרגל, אפשר להבין כי הדרך למניעה היא אימוץ הרגל של בטיחות. לדוגמה:

  • בכל יציאה מהרכב פותחים את הדלתות האחוריות לוודא שאף ילד לא נשאר ברכב.
  • משאירים במושב האחורי תיק, טלפון או מחשב נייד או את מפתחות המשרד.
  • בסוף כל נסיעה שולחים הודעה לבן/בת הזוג שהגעתם ליעד.
  • מתקינים תזכורת בנייד.
  • מערכות חכמות יכולות להיות כלי עזר למניעת שכחה ברכב- באתר משרד התחבורה מתפרסמות המערכות המאושרות (כ-20 מערכות) לשימוש. ברכישת מערכות הדורשות חיבור למושב הבטיחות יש לוודא האם אושרו לשימוש עבור מושב הבטיחות שברשותכם.


לא רק שכחה – נעילת ילדים ברכב

בשנים האחרונות, עם הרכבים האוטומטיים, אנו עדים לתופעה נוספת של ילדים שננעלים ברכב בזמן שהוריהם מתארגנים לנסיעה (למשל כשההורה מקפל עגלה, מתכוון להכניס את הילד השני לרכב וכו'). גם לכך יש פתרונות התנהגותיים:

  • כשיוצאים מהרכב בהתארגנות ליציאה תמיד לוקחים את המפתח ביד או בכיס.
  • לא נותנים לילדים לשחק במפתח בזמן חגירתם ברכב.
  • משאירים את דלת הנהג פתוחה עד הכניסה לרכב.

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מידע מציל חיים

אנחנו פה בשביל לעזור לכם לשמור על הילדים

בבטיחות ילדים לא מעגלים פינות, מעגלים לטובה

עיגול לטובה

שמחים שהצטרפת לניוזלטר של ארגון בטרם!

קורס למנהלות מעונות